Go Back

Reebout op de BBQ

Nanja Pol
Een mals stuk wild met verse kruiden dampend vers van de BBQ zo op je bord
Course bbq gerecht, feestgerecht, hoofdgerecht wild
Servings 4

Ingredients
  

  • circa 2 kg verse reebout met het bot losgesneden
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 bosje verse rozemarijn
  • 100 ml olijfolie
  • 15 slagen grove peper uit de molen
  • 15 slagen zeezout uit de molen

Instructions
 

  • wrijf de reebout royaal in met olijfolie, rol het vlees in peper en zout en leg de takjeskruiden erop
  • leg in een schaal en zet een nacht koud weg in de koelkast
  • haal het vlees een uur voor het braden uit de koeling
  • stook de BBQ op
  • leg de reebout met het losse bot erin (voor extra smaakafgifte) op de BBQ en schroei het vlees goed dicht
  • Gaar het vlees verder op 170 graden keteltemperatuur
  • Check de kerntemperatuur met een thermometer. Deze moet 48 graden zijn
  • Haal bij de juiste kerntemperatuur het vlees van de BBQ en laat 10 minuten in alufolie rusten
  • Haal het bot uit de bout en snijd het vlees in plakken
  • Zout het vlees eventueel na

Notes

Met zo'n prachtig stuk vlees is het toch altijd feest! Het bereiden op de bbq alleen al is een feestje op zich.
Deze delicate reebout verdient alle aandacht. Dan krijg je echt een optimaal resultaat: Het vlees is mals, zoet, kruidig en heeft een warme diepgang.
Een saus of jus is nieteens nodig.
Maar wil je het een extra tintje geven, hak dan wat verse peterselie, tijm en rozemarijn ragfijn. Meng de kruiden met een mespuntje chilipoeder, een theelepel paprika, peper en zout en een scheutje olijfolie. Leg een schepje ervan naast het vlees.
En, wie is bij jullie thuis de Grillmaster to the Max?