Go Back

Salade met lamsham van Wagenaar

Nanja Pol
Een frisse voorjaarsalade die perfect bij de brunch en het paasdiner past
Course brunch, feestgerecht, salade, voorgerecht
Cuisine Midden-Oosten
Servings 4 voorgerechten

Ingredients
  

  • 300 gram lamsham dungesneden
  • 2 limoenen
  • 4 eetlepels olijfolie extra vièrge
  • 1 granaatappel
  • 1 handje groene olijven gehalveerd
  • 4 dadels in stukjes
  • 3 stengels lenteui in dunne ringetjes
  • 1 handje geroosterde amandelen
  • 1 theelepel baharatkruiden Libanese kruidenmengsel
  • peper en zout naar smaak

Instructions
 

  • Haal de pitjes uit de granaatappel en vang het overgebleven vocht op
  • rap 1 limoen en pers allebei de limoenen uit
  • Meng olijfolie met de helft van het limoensap, 3 scheppen olijfolie, het sap van de granaatappel, peper, zout en baharat in een mengkom en schep door de gemengde sla
  • Verdeel over 4 borden
  • leg de plakjes lamsham op de salade
  • Schep de dadels, olijven, granaatappelpitjes, lenteui en amandelen erop
  • brokkel de feta over de salade
  • druppel de rest van het limoensap en de olijfolie erop
  • strooi de rasp van de limoen als laatste erover

Notes

Lamsvlees hoort bij Pasen en mag dus niet ontbreken op het paasmenu.
De lamsham van Wagenaar, die we graag even voor je in mooie dunne plakken snijden, leent zich perfect voor een culinair, fris verrassend voorgerecht.
Ook als brunch- of lunchgerecht is deze creatie superlekker. Maak dan een mooie schaal op met de salade, de lamsham en de andere ingrediënten en zet deze op je buffetje. Je zult zien dat deze kleurenpracht er echt uitspat!
Bij een gerecht als dit schenk ik graag een intense maar frisse rosé. Je snapt dat onze Siciliaanse Dame Rosé van Etna Nord een goede aanrader is. 
Keyword 100% glutenvrij, gezond, lamsham, Pasen, voorjaar