Go Back

kipsaucijzenbroodjes

Nanja Pol
100 % glutenvrije saucijzenbroodjes voor bij de borrel, lunch of als tussendoortje
Course Appetizer, lunchgerecht, Snack
Cuisine Franse keuken, glutenvrij
Servings 10 stuks

Ingredients
  

  • 10 vellen bladerdeeg glutenvrij
  • 350 gram kipgehakt
  • 1 eetlepel peterselie gehakt
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 sjalotje ragfijn gesnipperd
  • 1 theelepel sambal
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 3 eetlepels paneermeel glutenvrij
  • 2 eetlepels sesamzaadjes geroosterd
  • 2 stuks eieren medium

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de bladerdeegvellen ontdooien
  • Meng het kipgehakt met mosterd, peterselie, sjalotje, sambal, nootmuskaat, paneermeel en 1 ei
  • Kneed er worstjes van die precies op het bladerdeeg passen
  • Vouw de vellen dicht en druk de randen van de lange kant vast met een vork
  • Bestrijk de pakketjes met een losgeklopt ei
  • Strooi er geroosterde sesamzaadjes op
  • Bak de saucijzenbroodjes in 15 minuten rondom mooi bruin en gaar

Notes

Simpel toch, dit gerechtje? Als je een hapje neemt, je hoort het deeg zachtjes knisperen en je proeft de warme, volle smaak van het kipgehakt... Dan word je eventjes heel erg gelukkig.
Keyword glutenvrij, kipgehakt, saucijzenbroodje