Go Back

Label Rouge Landesmaisboutfilet van de BBQ

Nanja Pol
Supermals geroosterde maisboutfilet "au naturel"
Course bbq gerecht
Cuisine French

Ingredients
  

  • 4 stuks maiskipboutfilet Landes Label Rouge met vel
  • naar smaak grof zeezout uit de molen
  • naar smaak grove peper uit de molen
  • 1 bol knoflook vers
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 scheut olijfolie

Instructions
 

  • stook de BBQ op
  • Leg de bol knoflook in op de bbq
  • leg de takjes rozemarijn erbij (voor een heerlijk aroma)
  • besprenkel de kip op de vleeskant met wat olijfolie
  • grill de filets eerst op de vleeskant en dan op het huidje op 180 graden
  • zet het vuur laag of pak een kant van BBQ die niet al te warm is (130 graden) en laat 20-30 minuten op de huidkant doorgaren.
  • Bij kerntemperatuur 70 graden is de kip gaar. Bestrooi met grove peper en flink zeezout en wat extra olijfolie

Notes

Je weet niet wat je proeft als je het eerste hapje neemt.
De maiskipboutfilet is zo smeuïg en mals en tegelijkertijd crispy door het geroosterde huidje.
Voor de liefhebber geef je er de gepofte knoflook bij. Dat geeft net dat Franse tintje aan de kip.
Bij deze bbq specialiteit eet je een salade met gepofte tomaat (ook van de BBQ), vers citroensap, olijfolie en rucola. De eenvoud maakt het gerecht juist bijzonder.
Geniet van de avondzon en van je glas Siciliaanse rode wijn van Etna Nord van het landgoed Tenuta Antica Cavalleria!
Keyword bbq, Label Rouge, maiskip