Your cart

Wildzwijnrack met paddestoelen-truffeljus

Voor het vlees:
800-900 gram wildzwijnrack aan één stuk (2 koteletjes p.p)
peper en zout
30 gram roomboter en 1 eetlepel olijfolie om in te bakken

Voor de saus:
2 x 20 gram roomboter (om te bakken en te binden)
1 eetlepel truffeltapenade
1 theelepel truffelolie
2 portobello’s in zeer kleine blokjes (brunoise)
½ ui en 1 teentje knoflook fijngesnipperd
snufje nootmuskaat
5cl witte wijn
2 eetlepels slagroom
peper en zout

Bak het vlees rondom bruin  aan in een koekenpan
Haal uit de pan en doe in de voorverwarmde oven (180 graden)
Braad het vlees in 20 minuten


Doe het braadvocht in een steelpannetje
Bak hierin de ui en knoflook
Voeg na 5 minuten de brunoise van paddenstoel, truffeltapenade en truffelolie toe
Blus af met wijn en slagroom
breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
Maak de saus af door koude klontjes roomboter toe te voegen (monteren)

Check het vlees op gaarheid (55 graden kerntemperatuur)
Laat goed rusten onder alufolie op een warme plek in de keuken (5 minuten)

Serveer het vlees in zijn geheel en snijd het aan op tafel voor een extra feestelijk effect.
De paddestoelentruffelsaus kun je er apart bijdoen.
Eet het met een mooie aardappel-kastanjepuree en biologische stoofpeertjes van Joyce (3,50 per potje).

Schenk er een vinho tinto, Azul Portugal (€7,80) bij. Deze stevige jongen, gemaakt van lokale Portugese druiven, haalt het beste in het gerecht boven. Wat een match!