Your cart

Tamme eendenborstfilet met sinaasappelsaus

NODIG:
2 filets de canettes of 1 grote filet de canard
2 perssinaasappels
2,5 cl Grand Marnier
1 potje gevogeltefond van 200 ml
2 theelepels fivespices poeder
1 steranijs
1 mespuntje chilipoeder
1 blokje roomboter van 2 x 2 cm

Boen de sinaasappels schoon.
Rasp het oranje van de schil van 1 sinaasappel en pers hem uit
Schil de andere sinaasappel en snijd in partjes

Doe de rasp en het sap samen met de gevogeltefond, five spicespoeder, steranijs en chilipoeder in een pan en breng aan de kook.
Laat in ca.10 minuten. tot ¼ inkoken.

Snijd met een scherp mes de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat. Let op: snijd alleen het vet, niet het vlees.
Bestrooi de eendenborstfilets met peper.
Verhit een koekenpan en bak de eendenborstfilets met de vetkant naar beneden 5 min. op laag vuur zonder te keren.
Giet het bakvet af en bak nog 2 minuten op dezelfde kant op middelhoog vuur.
Keer om en bak nog 4 minuten.
Neem het vlees uit de pan en laat 5 minuten in alufolie op rusten.

Schenk de Grand Marnier (cognac mag ook) in de koekenpan.
Voeg de sinaasappelpartjes met de bruine suiker toe en bak 3-4 min. tot ze goudbruin kleuren.
Schenk de sinaasappelsaus erbij en laat nog even verder inkoken.
Voeg op het laatst de (koude!) roomboter toe

Snijd ondertussen de eendenborstfilets in dunne plakjes en leg op een schaal. Schenk de saus met de sinaasappelpartjes erover.

Ik heb er rijst met doperwtjes bij gemaakt voor het kleurrijke effect. Serveer er een lekker frisse witlofsalade bij.
Vergeet je niet om er een mooie wijn bij te drinken? Check ons wijnassortiment en maak het jezelf comfortabel.
Doen hoor!