Your cart

Sweet Mango Malaysia Salad

Je krijgt gewoon zin in de zomerzon wanneer je deze salade proeft.
Het exotische tintje doet je verlangen naar een vakantie overzee. Maar waarom wachten op totdat de grenzen opengaan wanneer je dit sfeertje thuis kan creëren?

WAT GAAT ER IN DEZE SALADE?

Voor vier personen

400- 500 gram gemarineerde kipboutfilet Sweet Mango Malaysia
1 kleine icebergsla
1 grote, erfff 9rijpe mango
1 sjalotje
1 cm rood pepertje
50 gram mihoen/glasnoedels
1 volle eetlepel sesamzaadjes
sap van een halve citroen
2 eetlepels bloemenhoning
2 eetlepels (glutenvrije) dunne soyasaus
van elk een eetlepel zonnebloem- en sesamolie voor de dressing
zonnebloemolie om in te frituren

HOE FIX JE DIT EXOTISCHE GERECHT?

Gril de kipboutfilet (3 minuten aan elke kant) in de grilpan
Snijd in blokjes van 2×2 cm

Frituur de mihoen in een diepe pan of wok met een flinke laag zonnebloemolie op 180 graden.

TIP: Je zult zien dat de noodles gaan uitzetten en omkrullen. Frituur je liever niet, neem dan een handje kroepoek en verkruimel het.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan

Snijd de icebergsla in ragfijne reepjes en was ze
Schil de mango, ontpit en snijd in kleine blokjes
Snipper het sjalotje
Snijd het pepertje heel erg fijn.

Voeg toe: de 2 eetlepels (zonnebloem- en sesam)olie, het citroensap, de soyasaus, honing en het rode pepertje in een grote slakom.
Meng alles tot een gladde dressing.

De kipblokjes, mango en het sjalotje kunnen erbij
Schep door de dressing

Verdeel de salade over 4 diepe borden.
Leg de gefrituurde mihoen erop (of strooi de verkruimelde kroepoek erover)
Bestrooi met de sesamzaadjes.

TIP: Wil je de salade als voorgerecht serveren? Snijd dan de gegrilde kip in lange plakjes en maak de borden op zoals op de foto hierboven. Je hebt dan voldoende aan 1 filetje per persoon.

De kip smaakt ook heerlijk met een bordje bami.
En wist je dat je een pastasalade ook geweldig kunt verrijken met deze tropische topper?