Your cart

Spitskoolstamppotje met kipgehakt en kiprookworst uit de worstmakerij van Wagenaar

Nodig voor 4 personen: 1 kiprookworst
300 gram kipgehakt
1 kg kruimige aardappelen geschild in grote blokken
1  grote spitskool in fijne reepjes gesneden
1 prei in ringetjes gesneden
1 grote ui in blokjes van 1x1cm
1 teen knoflook fijngehakt
100 gram tutti frutti
1 theelepel venkelzaad, fenegriek, kerrie, komijn, koenjit
peper en zout
1 eetlepel mosterd
6 gram roomboter
1 eetlepel olijfolie

Kook de aardappelen met zout in circa 15-20 minuten gaar
Doe de kiprookworst er de laatste 10 minuten bij
Gaar de spitskool in 15 minuten in een andere pan beetgaar
Bak ondertussen de ui en knoflook in olijfolie glazig in een grote hapjespan
Voeg alle specerijen toe en bak die mee
Doe het gehakt erbij, bak het rul en roer goed door totdat het gaar is
De prei kan erbij
Zet de warmtebron laag en laat het geheel 5 minuten doorpruttelen

Snijd de kiprookworst in kleine plakjes
Giet de aardappelen af en pureer met de roomboter en mosterd
Giet de spitkool af
Meng de puree, spitskool, gehaktmengsel en kiprookworstblokjes en schep heel goed door
Maak eventueel op smaak met extra zout en wat peper
Doe in een schaal en serveer er piccalilly bij

Deze verrassende stamppot is een lekker winters gerecht.
Ik drink er een Bairrada 2015 van Azul Portugal bij. De lokale Portugese druivenrassen Touriga-Nacional, Tinta Roriz enBaga  geven de wijn stevigheid, sappigheid en een toets van zwarte bessen.
Wanneer je de rookworst achterwege laat, is dit stamppotje een fantastisch bijgerecht bij je wildschotel tijdens de feestdagen