Your cart
Siciliaans kippetje

Siciliaans kippetje

24/08/2021
2 min read

“Eenvoud in de keuken geeft kwaliteit op tafel”
Zo denken de Sicilianen er ook over.

Siciliaans kippetje

Nanja Pol
mals gebraden kip met Siciliaanse ingrediënten
Course Hoofdgerecht
Servings 3

Ingredients
  

  • 1 Gildehoen
  • 1 citroen
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 klein rood pepertje
  • peper en zout naar smaak
  • 1 scheut olijfolie

Instructions
 

  • verwarm de oven voor op 170 graden
  • wrijf de kip in met peper, zout en olijfolie
  • leg in een ovenschaal
  • rasp de citroen en pers hem uit
  • giet het citroensap over de kip
  • snijd de uien en tomaten in blokjes
  • Hak de knoflook en het pepertje ragfijn
  • Doe ui, tomaat, knoflook, citroenrasp en rozemarijn bij de kip in de ovenschaal
  • braad de kip in 1 uur gaar. Check even op gaarheid voordat je haar aansnijdt

Daarom is dit Siciliaanse kippetje zo perfect in al haar eenvoud: Niet teveel maar heel goed bij elkaar passende ingrediënten, een simpele bereiding en de oven doet het werk.
Eenmaal klaar, eet je deze lekkernij met een gemengde salade wat gebakken aardappeltjes of brood.

Natuurlijk past hier een goed glas Siciliaanse wijn bij.
Geen trek in alcohol? Maak dan je eigen spicy icetea van groene thee met een takje rozemarijn, een mespuntje cayenne peper en een kruidnageltje. Doe de afgekoelde thee in een grote kan met komkommerlinten, partjes sinaasappel en veel ijsklontjes.