Your cart

Sateetjes van Gildehoen boutfilet

Waarom zijn Balinese sateetjes een must-have bij de BBQ?
Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Ik leg het je hier uit…

Eindelijk! Het BBQ-seizoen is nu echt begonnen.
We hebben er lang op moeten wachten en krijgen de neiging om de schade even flink in te halen.
Want hoe lekker is buiten eten in de avondzon. Frisse lucht, warmte en goed gezelschap doet wonderen. We hebben ernaar gesnakt. Zeker na die veel te lange lockdown en bijna voortdurende regenbuien.

Bij Wagenaar spelen we er goed op in . We hebben zoveel lekkers in huis voor een geslaagde BBQ.
Sateetjes liggen er volop in de toonbank.
Toch is het ook extra leuk om vlees zelf te marineren.
De nieuwe Gildehoenkip heeft alles in zich om een perfecte saté te maken. Gebruik de boutfilet zodat je een lekker knapperig randje aan het vlees krijgt.
En de geur die van het geroosterde vlees vermengd met Balinese kruiden komt…WAUW!

Saté Bali

Nanja Pol
Balinese sateetjes van de Gildehoen boutfilet voor op de BBQ
Course bbq gerecht
Servings 4

Equipment

  • mengbak
  • BBQ

Ingredients
  

  • 500 gram Gildehoen boutfilet in kleine blokjes

Voor de marinade

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel ketoembar (=korianderzaad poeder)
  • 1 theelepel kentjour poeder van de wortel
  • 1 theelepel djinten komijnzaad
  • 1 blokje (2 cm) verse gember fijngehakt
  • 2 blaadjes limoenblad gekneusd
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel water
  • 12 satéstokjes

Instructions
 

Het marineren

  • stap 1: meng alle ingrediënten door elkaar
  • stap 2: schep de kipblokjes erdoor
  • stap 3: laat het vlees minstens 3 uur marineren
  • stap 4: Rijg het vlees aan stokjes (ongeveer 40 gram per stokje)

Op de BBQ

  • stap 1: stook de bbq hoog op
  • stap 2: Bak het vlees in circa 10 minuten
  • stap 3: check het vlees op gaarheid

Notes

Het vlees is door de marinade nóg zachter en smaakvoller dan het Gildehoenkipvlees van zichzelf al is. Daardoor zijn de sateetjes best snel gaar.
Pindasaus is een goed idee bij deze smulstokjes.
Of een mooie satésaus van ketjap, sesamolie, stroop en chilisaus.  Simpel om te maken en té lekker om je sateetjes in te dippen. Probeer maar eens!
Vergeet je de kroepoek niet????