Your cart
SALTIMBOCCA DI EDITHA

SALTIMBOCCA DI EDITHA

01/03/2021
1 min read

Saltimbocca betekent: “springt in de mond”.
Zó waanzinnig lekker is dit gerecht.
Onze Edith kan het weten, want zij is al járen met een echte Italiaan getrouwd.
En daarom vertrouwt ze jou dit recept toe.

Edith maakt de saltimbocca met kipboutfilet en kalkoenpastrami en geeft hiermee een verrassende, Amstelveense twist aan deze klassieker.

NODIG

2 grote kipboutfilets met vel van circa 5 cm dik
2 plakjes kalkoenpastrami
2 plakjes jongbelegen kaas
2 salieblaadjes
30 gram boter
2 eetlepels olijfolie
10 cl witte wijn
5 cl kippenbouillon
zout en peper

Wrijf peper en zout op de filets aan beide kanten
leg ze met de huid naar beneden
beleg ze pastrami, dan kaas en daarna salie
vouw de filets dubbel en prik vast met een cocktailprikkertje

Bak de filets in olie in een koekenpan op hoog vuur totdat het huidje crispy is
Dit duurt ca 4 minuten
Schuif ze in een voorverwarmde oven (180 graden)
Gaar ze ongeveer 12 minuten

Doe ondertussen de wijn en bouillon bij het bakvocht
Kook in tot 1/3 van de hoeveelheid (reduceren)
Doe op het laatst een klontje ijskoude boter erbij en klop dit er stevig door met een garde zodat de saus wat bindt (monteren)

Serveer met pasta en groenten én… met een topwijn die aan de voet van de Etna is gemaakt. Door Davide, Ediths Italiaanse echtgenoot. Nou, dan zal ook die wijn wel fantastisch smaken!