Your cart
Salade gerookte tamme eendenborst met geroosterde asperges

Salade gerookte tamme eendenborst met geroosterde asperges

29/03/2022
3 min read

Ze zijn er weer: Asperges. Het culinaire witte goud van de Hollandse bodem. En wat combineren ze weer fantastisch met de 100% glutenvrije producten van Wagenaar!

Neem nu de gerookte tamme eendenborst. Wij snijden die flinterdun voor je. Zo proef je per plak je de exquise smaak die met niets anders is te vergelijken.
Asperges zijn een perfecte partner van gerookte eendenborst en vullen elkaar heel mooi aan in smaak.
In een maaltijdsalade met eiersalade ( van de eitjes van Wagenaar natuurlijk) en parmezaanse kaas pik je alle vijf de smaken, zoet, zout, zuur, bitter en umami, mee.

Heb jij de gerookte eendenborst van Wagenaar al eens geprobeerd?

Salade met gerookte eendenborst, geroosterde asperges, ei en parmezaanse kaas

Nanja Pol
Een 100% glutenvrije maaltijdsalade die perfect in het voorjaar past
Course lunchgerecht, maaltijdsalade, voorgerecht
Cuisine Franse keuken
Servings 2

Ingredients
  

  • 150-200 gram gerookte eendenborst dungesneden
  • 6 stuks witte asperges AA
  • 1 blokje parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels bladpeterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel dragon fijngehakt
  • 1 stuks rode ui gesnipperd
  • 1 citroen uitgeperst
  • 1 scheut olijfolie
  • peper en zeezout uit de molen

Instructions
 

  • schil de asperges rondom heel zorgvuldig en snijd 1-2 cm van de onderkant af
  • leg ze op bakpapier op een bakplaat, besprenkel royaal met olijfolie en zeezout uit de molen en hussel goed doorelkaar
  • rooster de asperges 30 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven. Check op gaarheid, ze mogen een bite hebben
  • Meng ondertussen de eieren met mayonaise, mosterd, de helft van het citroensap, dragon, 1 eetlepel peterselie en peper en zout naar smaak
  • Verdeel de eiersalade over 2 borden
  • verdeel de plakjes gerookte eendenborst over de borden
  • leg de geroosterde asperges erbij
  • rasp de parmezaanse kaas erover, strooi de andere lepel peterselie erover en besprenkel met de rest van het citroensap

Notes

Wat een smaakexplosie: het zachtzoetbittere van de geroosterde asperges, de smeuïgheid van de eiersalade, het pittige zoutje van de parmezaanse kaas en….die overweldigende, karakteristieke smaak van de gerookte tamme eendenborst. Echt alles vind je terug in één gerecht. 
Als je deze maaltijdsalade als hoofdgerecht eet, kun je er wat geroosterd (glutenvrij) brood bij nemen.
Met gekookte krieltjes in de schil maak je het gerecht helemaal af.
Maar ook als lunch- of voorgerecht kom je ook geweldig voor de dag. Halveer dan gewoon de hoeveelheden van de ingrediënten en klaar!
 
Keyword 100% glutenvrij, gerookte eendenborst, maaltijdsalade