Your cart
Roti met lamsvlees

Roti met lamsvlees

06/07/2022
2 min read
roti lamsvlees

Roti met lamsvlees, een perfecte zomerhap die je supereenvoudig zelf kunt maken

De Surinaamse roti kennen we allemaal wel: met kip of helemaal vegetarisch.
maar ook met lamsvlees is deze klassieker heel smaakvol.

Weet je dat je je lijf een lekkere boost geeft met dit gerecht?
Juist omdat het zo pittig is.
Daarbij zitten er barstensveel vitamine C in, niet gek met al die groenten die er in voorkomen.
Enne…100% glutenvrij, hè!

Tip: Vul een kan met water, ijsklontjes, schijfjes gember en limoen en doe er 30 ml gembershotje bij. Verfrissend, oppeppend en superlekker. En weer eens wat anders dan een biertje 😉

roti lamsvlees

Roti met lamsvlees

Nanja Pol
Surinaamse roti met gekruid lamsvlees, aardappel, sperzieboontjes, aardappel en ei
Course hoofdgerecht met lamsvlees
Servings 3

Ingredients
  

  • 400 gram lambout zonder bot, in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram sperzieboontjes schoongemaakt, in stukjes
  • 4 stuks aardappelen vastkokend, in blokjes
  • 4 eieren hardgekookt
  • 1 grote ui in blokjes
  • 4 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 madame jeanet peper
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 kopjes water
  • 3 eetlepels kerrie massala
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bouillonblokje (glutenvrij)
  • peper en zout
  • 4 rotivellen (glutenvrij)

Instructions
 

  • marineer de stukjes lamsvlees in de kerrie massala, ui en knoflook en 1 eetlepel olie
  • bak het vlees in de rest van de olie, voeg water, laurierblad, bouillonblokje en de madame jeanette peper (in zijn geheel) toe en stoof het vlees 30 minuten op laag vuur met deksel op de de pan
  • voeg de stukjes aardappel en sperzieboontjes toe en laat deze 15 minuten meestoven
  • verwarm de rotivellen in de koekenpan of stoom ze warm
  • verwijder de madame jeannette peper

En zo zet je de roti met lamsvlees op tafel

  • leg voor ieder een rotivel op een bord
  • schep het lamsvlees en een gehalveerd eitje ernaast
  • geef er zoetzure komkommer bij om het lekker fris te maken

Notes

Surinaamse roti  met lamsvlees en groenten, we love it bij Wagenaar.
Het gerecht is helemaal niet ingewikkeld om te maken, supergezond en, als je wilt, natuurlijk weer 100% glutenvrij op tafel te toveren.
Vooral met het warme weer is het prettig om zo’n pikant gerecht te eten:  je lijf komt in actie wanneer het het pittige binnenkrijgt. En zo laat je de hitte lekker ontsnappen.
Daarbij komt er een stofje vrij, capsaïcine dat bloeddruk- en stressverlagend werkt, je stofwisseling een oppepper geeft en je blij maakt.
Dat wil je toch!
Keyword 100% glutenvrij, lamsvlees, roti, Surinaams