Your cart
Wilde eendenboutjes met honing en gedroogde abrikoosjes

Wilde eendenboutjes met honing en gedroogde abrikoosjes

20/10/2021
2 min read

Gestoofde wilde eendenboutjes in abrikozen-honingsaus

Wilde eendenboutjes in witte wijn gestoofd met gedroogde abrikoosjes
Course hoofdgerecht wild
Cuisine Hollandse keuken

Ingredients
  

  • 12 stuks wilde eendenboutjes
  • 1 ui in blokjes
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje rozemarijn vers
  • 6 stuks jeneverbes gekneusd
  • 200 gram gedroogde abrikoosjes
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie om in te bakken
  • 150 ml droge witte wijn
  • 3 eetlepels honing
  • 250 ml wildbouillon uit de koeling van Wagenaar
  • peper en zout naar smaak

Instructions
 

  • Bak de blokjes ui in een olijfolie en een klontje boter in een braadpan met dikke bodem
  • voeg de eendenboutjes toe en geef ze een bruin kleurtje
  • doe alle specerijen en kruiden en de knoflook erbij en braad even kort mee (3 minuutjes)
  • blus af met witte wijn
  • voeg de wildbouillon en 100 gram abrikoosjes toe en draai de warmtebron laag
  • stoof het geheel in 1,5 uur gaar
  • haal de boutjes even uit de pan en houd warm
  • zeef het braadvocht en mix het een staafmixer tot een jus
  • doe de boutjes terug in de pan met de jus, de honing en de andere 100 gram abrikoosjes
  • stoof dit nog een half uur totdat het vlees bijna van de botjes valt
  • giet het braadvocht af (zonder de abrikoosjes), voeg de rest van de roomboter toe en mix dit nog even met de staafmixer totdat er een gladde, glanzende saus ontstaat

Notes

Door witte wijn en honing te gebruiken, is een heerlijk, niet al te zwaar najaarsgerecht.
De zoete, geconcentreerde smaak van de abrikoosjes combineren heel mooi met de wildsmaak.
Geef er in witte wijn gestoofde zuurkool en een aardappelpuree bij en je hebt een prachtig, volwaardig wildgerecht.
Keyword abrikozen, glutenvrij, stoofgerecht, wild, wilde eendenboutjes

Ook al is de temperatuur nog aangenaam voor de tijd van het jaar, we zien toch dat de herfst haar intrede heeft gedaan.
Hoog tijd om de bij de poelier de lekkerste wildproducten te halen…

Joyce en Patty zijn er dol op: wilde eendenboutjes.
Met de juiste ingrediënten kun je vrij eenvoudig een geweldig stukje vlees op tafel krijgen. En dat dit recept ook nog eens 100% glutenvrij is, maakt dat iedereen kan genieten van de kwaliteit en creativiteit van deze eendenboutjes met honing en gedroogde abrikoosjes.

En als je toch bij ons in de winkel bent, vraag de dames dan om een passende wijn bij dit herfstdis.