Your cart
Recept Parpadelle met hertenragú

Recept Parpadelle met hertenragú

11/12/2020
1 min read

Dit gerecht is zó simpel maar zó smaakvol. Let op, het wordt je wintertopper!
Enne, die wijn die in de saus gaat, is dezelfde als die je bij de pappardelle ragú drinkt, namelijk de Rosso Trevenezie “L’Appassione (€9,50).
Deze soepele speelse en toch spannende wijn houdt zich als een prima donna staande bij deze winterpasta.

Bak 1 gesnipperde, grote ui met een teentje knoflook in wat olijfolie.
Voeg 400 gram hertengehakt toe en bak dat helemaal rul.
Bak 100 gram paddestoeltjes mee.
Doe er 2 eetlepels tomatenpuree bij
Voeg 1 winterwortel, 200 gram knolselderij (beiden heel fijngesneden)
en 1 eetlepel gehakte salie, 2 jeneverbessen en 1 takje rozemarijn toe.
Doe er 10 cl rode wijn en 1 cm dikke plak ontbijtkoek in brokjes.
Breng op smaak peper en zout en laat nog 20 minuten pruttelen.

Kook de pappardelle volgens de verpakking
Verdeel over 4 diepe borden
Schep de saus erover
Als je het lekker vindt, rasp er dan wat parmezaanse kaas overheen maar het is nieteens echt nodig