Your cart

Recept Hertenburger met stamppotje cavolo nero en relish van piccalilly en mosterd

Probeer eens de Italiaanse variant op de standaard Hollandse stamppot boerenkool.
De bladkoolgroente cavolo nero is gezond, voedzaam maar vooral superlekker. Bovendien combineert hij waanzinnig met de hertenburger.

NODIG

4 hertenburgers van circa 100 gram

Voor het stamppotje
1 grote bos gewassen, fijngesneden cavolo nero
(circa 350 gram)
750 gram geschilde aardappelen
1 fijngehakt knoflookteentje
1 kleingesneden sjalotje
70 gram roomboter
2 eetlepels olijfolie
1 dl melk
nootmuskaat, peper en zout uit de molen

Voor de relish:
3 eetlepels piccalilly
1 eetlepel grove Zaanse mosterd
1 eetlepel fijngehakte augurk
2 theelepels mayonaise

HOE MAAK JE HE(R)T?

Meng alle ingrediënten van de relish goed doorelkaar.

Zet de aardappelen op in ruim water met wat zout en kook ze 20 minuten
Bak het sjalotje en de knoflook in een wokpan in  20 gram roomboter en 1 eetlepel olijfolie.
Voeg de cavolo nero toe en wok dat in 2 minuten mee maar houd het beetgaar.
Giet de gare aardappelen af.
Pureer ze met 30 gram roomboter en de melk.
Meng de gewokte cavolo nero en sjalot en knoflook door de aardappelpuree en houd de stamppot warm.

Bak de hertenburger in 20 gram roomboter en 1 eetlepel olijfolie om en om (3 minuten aan iedere kant) knapperig. De burger mag een beetje rosé blijven.

Stort het stamppotje in een kookring op het bord.

TIP: Wagenaar heeft geweldig mooie dinerborden “Wild met Karakter” van Bordy’s, verkrijgbaar in sets van 6 verschillende borden.

Leg de burger erboven op.
Doe een schepje relish op de burger en geef de rest er apart bij.
Serveer met wat jus.

TIP: heb je geen jus in huis? Probeer dan eens zo’n handig, ambachtelijk wildsausworstje uit de keuken van Wagenaar. Meng de inhoud met het braadvocht en 2 eetlepels water voor een perfecte, smaakvolle wildjus.

Drink er een verrassende Calusari Pinot Noir uit Roemenië bij. Deze rode wijn vult het tikje boerse karakter van het stamppotje en de verfijnde wildsmaak van de hertenburger goed aan.