Your cart
Poulet Noir bouten met geroosterde pastinaak, oerpeen en doré aardappel

Poulet Noir bouten met geroosterde pastinaak, oerpeen en doré aardappel

25/01/2021
1 min read

De poulet noir kip verdient extra liefde en aandacht in de keuken. Haar nootachtige, zachte smaak en de stevige structuur komen dan helemaal tot hun recht

NODIG:

2 poulet noirbouten
4 sjalotjes per stuk in vieren gesneden + 2 fijngehakte knoflookteentjes
2 stuks geschilde pastinaak en oerpeen overlangs en door de helft gesneden
4 geschilde doré aardappeltjes in grove partjes gesneden
150 gram roomboter
flinke scheut olijfolie
peper en zout uit de molen
2 laurierblaadjes

WAT NU?

Leg de gesneden groenten, sjalot en knoflook in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie.
Zet in een op 160 graden voorverwarmde oven en rooster de groenten 30 minuten. Schep elke 10 minuten even goed om.

Bak de bouten in de boter mooi goudbruin in de roomboter
Strooi er peper en zout over
Dek de groenten af met alufolie
Leg de bouten op een rekje in de oven boven de groenten.
Giet het braadvocht over de groenten
Zet de oven na 30 minuten op 180 graden en laat groenten en bouten nog 15 minuten doorgaren.

Haal de bouten eruit, wikkel ze in alufolie en houd ze warm.
De groenten mogen nog 10 minuten doorgaren in de oven.

EN DAN…

Verdeel de groenten over 2 borden, leg de bouten erop en giet het braadvocht erover.
Dit is een supergemakkelijk recept met een bijzonder smaakvol en gezond resultaat.
En het ziet er ook nogeens waanzinnig lekker uit.
Bon appetit!