
Lamsvlees hoort echt bij het voorjaar en mag niet ontbreken tijdens je paasdiner.
Wil je lamsvlees eens echt op een andere manier? Bij dit recept loopt het water je in de mond!
Nodig voor het lamsvlees (4 personen):
1 kg lamsschouder in stukjes gesneden
40 gram roomboter en 2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ras-el-hanout
2 kruidnagels
½ eetlepel kaneel
1 ui, in blokjes
1 teen knoflook, geperst
Ingrediënten voor de couscous
250 gram couscous
2 eetlepels olijfolie
1 ui, in blokjes
1 knoflook, geperst
1 paprika, ½ courgette en ½ aubergine in blokjes
½ courgette en ½ aubergine in plakjes van 0,5 cm dik
1 handje rozijnen
4 ontpitte dadels en 4 gedroogde vijgen in stukjes
40 cl bouillon
TIP:
Vervang de dadels en vijgen voor tutti frutti , gebruik circa 100 gram
SCHOUDERS ERONDER!
Bak het vlees aan in roomboter en olijfolie in een hapjespan
met ras-el-hanout, kruidnagel, kaneel, knoflook en ui
Stoof het zachtjes circa 1,5 uur met het deksel op de pan
COUSCOUS; THE MAKING OF
Bak in olijfolie de andere ui met een teentje knoflook in een hapjespan
Voeg de paprika en aubergineblokjes toe
Schep goed om en doe de courgetteblokjes, ras-el-hanout, dadels, vijgen en rozijnen erbij
De couscous kan erop
Schenk bouillon erbij met 2 scheppen jus van het lamsstoofvlees
Draai de warmtebron uit en laat de couscous met deksel erop
Laat 15 minuten stomen
Gril ondertussen de aubergine- en courgetteplakjes
Je kunt nu de couscous helemaal losscheppen
Doe 1/3 van het lamsvlees erbij
Voeg op het laatst de tomaat en zwart olijfjes toe
Schep alles goed doorelkaar zodat de smaken zich extra lekker met elkaar kunnen mengen
SHOW IT!
Doe de couscous in een mooie schaal.
Leg de gegrilde groenten rondom
Serveer de overige 2/3 van het vlees in een schaal ernaast.
Zowel witte als rode wijn kan bij dit gerecht, net hoe je stemming is 😉
TIP:
Wil je 100 % glutenvrij? Vervang dan de couscous door gestoomde rijst.
Stoom eerst rijst voor 4 personen
Volg dan het recept tot aan toevoeging couscous
Schep vervolgens de gare rijst door het geheel