Your cart
LAMSRACK MET RUCOLASTAMPPOTJE

LAMSRACK MET RUCOLASTAMPPOTJE

06/04/2021
2 min read

Dit is Patty’s favo dish. Ze is dol op lamsrack én op een lekker zacht aardappelpureetje. Speciaal voor haar heb ik dit recept op de site gezet.

Sinds bij Patty coeliaki is geconstateerd, zijn gluten uit haar leven gebannen. De uitdaging is om spannende gerechten met glutenvrije ingrediënten te creëren. En dat gaat ons natuurlijk goed af.

Nodig voor 2 personen

1 lamsrack


Voor de marinade

Het sap van 1 citroen
2 eetlepels honing
1 eetlepels mosterd
2 eetlepels olijfolie
1 teen gehakte knoflook
5 slagen grove peper uit de molen
2 theelepels paprikapoeder
1 takje tijm en 1 takje rozemarijn  fijngehakt

Voor de jus

1 glas rode wijn
1 eetlepel honing
2 theelepels mosterd
2 theelepels provençaalse kruiden
20 gram roomboter

Voor de puree

400 grote, kruimige aardappelen geschild
75 gram rucola fijngehakt
200 gram diepvries doperwtjes
peper en zout naar smaak
1 theelepel nootmuskaat
40 gram roomboter
1 dl melk

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten van de marinade
Smeer de marinade op de rack en wrijf het er goed in
Laat minimaal 2 uur intrekken

Kook de aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar
Kook de doperwtjes in vijf minuten beetgaar
Pureer de aardappelen met een stamper
Voeg boter, melk, nootmuskaat, peper en zout toe
Spatel de doperwtjes en rucola erdoorheen

Verwarm de oven voor op 180 graden
Gril de lamsrack in een grilpan of op de grilplaat rondom knapperig en bruin
Gaar deze in 12 minuten in de oven in een ovenschaal
Laat het vlees rusten in alufolie op een warme plek.

Kook de rode wijn in met het braadvocht, de honing, mosterd en provençaalse kruiden tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid
Klop de ijskoude roomboter door de jus

Plaats de lamsrack in zijn geheel in een schaal.
Schenk de saus erbij
Serveer het aardappel-rucolastamppotje er apart bij.
Dit gerecht smaakt echt tóp met gegrilde groene asperges.