Your cart
Label Rouge tamme eendenborstfilet met nèt iets andere sinaasappelsaus

Label Rouge tamme eendenborstfilet met nèt iets andere sinaasappelsaus

15/04/2022
3 min read

Wil je Joyce blij maken dan geef je haar een tamme eendenborstfilet in handen. Van Label Rouge welteverstaan.

Want bij Wagenaar gaan ze voor goud!
Label Rouge is een premium merk gevogelte rechtstreeks uit Frankrijk geïmporteerd en kenmerkt zich door kwaliteit. Dat krijg je namelijk als je zorgvuldig met de dieren omgaat, ze de ruimte geeft en het beste voer. Eerlijk en duurzaam, dat is Label Rouge.

En daarom zijn we er zo gek op.
Helemaal als je een recept als dit op dat malse vlees loslaat. je krijgt gewoon het gevoel alsof je in een restaurant eet, zo lekker.
Probeer het en je weet het!

Tamme eendenborstfilet met nét iets andere sinaasappelsaus

Nanja Pol
Een verrassend gerecht met tamme eendenborst en sinaasappelsaus
Course hoofdgerecht gevogelte

Ingredients
  

  • 1 stuks filet de canette
  • 1 perssinaasappel
  • 100 ml gevogeltefond
  • 1 scheutje sinaasappel likeur grand Marnier
  • 2 theelepels fivespicespoeder
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 blokje roomboter 2×2 cm

Instructions
 

  • boen de sinaasappel goed schoon
  • rasp het oranje van de schil
  • snijd uit een helft de sinaasappelpartjes
  • pers de andere helft uit
  • doe de rasp en het sap samen met de gevogeltefond, fivespicespoeder en chilipoeder in een steelpan en breng aan de kook
  • laat op zacht vuur in 5-7 minuten tot 1/4 inkoken
  • snijd met een scherp mes de vetkant van de eendenborstfilet kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat; let op: snijd alleen het vet, niet het vlees
  • verhit een koekenpan en bak de filet met de vetkant beneden in 5 minuten op laag vuur
  • giet het bakvet af, bewaar dit en bak de filet nog 2 minuten op dezelfde kant op middelhoog vuur
  • keer om en bak nog 4 minuten op de vleeskant
  • neem de filet uit de pan en laat 5 minuten in alufolie rusten
  • doe de likeur en bruine suiker in de koekenpan en bak hierin de sinaaasappelpartjes goudbruin
  • schenk de sinaasappelsaus in de koekenpan en laat nog 1 minuut inkoken
  • klop als laatste de (koude) roomboter erdoor zodat de saus nog iets bindt en mooi glanst

Notes

Snijd de gebakken Label Rouge tamme eendenborstfilet in dunne plakjes (trancheren).
Leg de plakjes netjes in een waaier op een verwarmd bord en giet de sinaasappelsaus er over.
Rijst met doperwtjes smaakt heerlijk bij de eendenborst.
Super gemakkelijk te maken en extra kleurrijk als bijgerecht ter geven.
1 kopje rijst met een steranijs koken volgens de verpakking
1 kopje diepvriesdoperwtjes erdoorheen scheppen
samen met een eetlepel pverse munt en koriander 3 minuten meeverwarmen.
Easy, toch?
En wanneer de lente is begonnen, zijn asperges een musthave bij tamme eendenborst. Gewoon omdat het kan 😉
 
Keyword 100% glutenvrij, gevogelte, sinaasappelsaus, tamme eendenborstfilet