Your cart
Label Rouge Landesmaisboutfilet van de BBQ

Label Rouge Landesmaisboutfilet van de BBQ

30/08/2021
2 min read

Waar Joyce de vorige keer haar bierblik op een kippetje scherp hield, houdt ze het deze keer op
Labelrouge Landeskip maisboutfilet.

Label Rouge Landesmaisboutfilet van de BBQ

Nanja Pol
Supermals geroosterde maisboutfilet "au naturel"
Course bbq gerecht
Cuisine French

Ingredients
  

  • 4 stuks maiskipboutfilet Landes Label Rouge met vel
  • naar smaak grof zeezout uit de molen
  • naar smaak grove peper uit de molen
  • 1 bol knoflook vers
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 scheut olijfolie

Instructions
 

  • stook de BBQ op
  • Leg de bol knoflook in op de bbq
  • leg de takjes rozemarijn erbij (voor een heerlijk aroma)
  • besprenkel de kip op de vleeskant met wat olijfolie
  • grill de filets eerst op de vleeskant en dan op het huidje op 180 graden
  • zet het vuur laag of pak een kant van BBQ die niet al te warm is (130 graden) en laat 20-30 minuten op de huidkant doorgaren.
  • Bij kerntemperatuur 70 graden is de kip gaar. Bestrooi met grove peper en flink zeezout en wat extra olijfolie

Notes

Je weet niet wat je proeft als je het eerste hapje neemt.
De maiskipboutfilet is zo smeuïg en mals en tegelijkertijd crispy door het geroosterde huidje.
Voor de liefhebber geef je er de gepofte knoflook bij. Dat geeft net dat Franse tintje aan de kip.
Bij deze bbq specialiteit eet je een salade met gepofte tomaat (ook van de BBQ), vers citroensap, olijfolie en rucola. De eenvoud maakt het gerecht juist bijzonder.
Geniet van de avondzon en van je glas Siciliaanse rode wijn van Etna Nord van het landgoed Tenuta Antica Cavalleria!
Keyword bbq, Label Rouge, maiskip

Deze maiskip die vrij ronscharrelt op het erf in Landes blijft nummer 1 bij de zussen. Niet zo gek als je weet dat Patty en Joyce daar een geweldige tijd hebben gehad bijna letterlijk tussen de kippetjes. Weten waar je producten vandaan komen, is erg belangrijk in de bedrijfspolicy van Wagenaar Poelier Traiteur. Alleen zó kan kwaliteit bewaakt worden.

Daarom komen de maiskippen elke woensdag en vrijdag binnen. Da’s maar goed ook want: “Dit topproduct loopt als een trein”, aldus Joyce.
Probeer dit BBQ-recept en ook jij bent helemaal on fire!