Your cart

Kwartels gevuld met druiven, cognac en gehakt. Met stamppotje zuurkool, eigen jus en stoofappeltjes

De kwartels zijn al voor je gevuld met een prachtige combinatie van witte druifjes, cognac en gevogeltegehakt. Ze passen volmaakt bij zuurkool en appeltjes.

WAT HEB JE NODIG VOOR TWEE PERSONEN?

2 gevulde kwartels (bestel ze hier)
2,5 cl cognac
1 blaadje laurier
2 x 40 gram roomboter
1 eetlepel olijfolie

Voor de zuurkool:

1 pakje zuurkool
400 gram geschilde, kruimige aardappelen
snufje nootmuskaat-en kruidnagelpoeder
peper en zout uit de molen
75 gram spekjes
5 cl melk
50 gram roomboter

Voor de stoofappeltjes:

1 grote goudreinet geschild in blokjes
1 eetlepel honing
2 cl cognac en 5 cl water
snufje zout en kaneel
25 gram roomboter

HOE MAAK JE HET?

Braad de kwarteltjes om en om in  50 gram roomboter met een scheutje olijfolie
Haal ze uit de pan als ze mooi bruin zijn
Bewaar het braadvocht in de koekenpan
Braad de kwarteltjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Kook ondertussen de aardappelen (met wat zout) en de zuurkool apart van elkaar
Bak de spekjes

Stoof de appelblokjes in roomboter, cognac, water en honing
Doe het snufje zout en de kaneel erbij
Laat 20 minuten pruttelen op matig vuur

Giet de aardappelen af, stamp ze met melk en boter tot puree
Doe de gekookte zuurkool en spekjes erbij en breng op smaak met peper, nootmuskaat en kruidnagel
Houd de stamppot warm

Haal de gevulde kwartels uit de oven en laat ze 5 minuten rusten op een warme plek onder alufolie

Kook ondertussen de cognac met laurier en braadvocht in.
Klop de andere 40 gram koude klontjes (ijskoude) boter zodat de jus bindt en glanzend wordt

Maak met een kookring een mooi plakkaatje zuurkool op het bord
Zet de kwartel erbovenop
Schep jus eromheen en de gestoofde honingcognac-appeltjes ernaast

EN WAT DRINK JE ERBIJ?

Dit gerecht is heerlijk met een witte Côte du Rhône Strogeel met een hint van Provencaalse kruiden past heel mooi bij zowel het vlees als de jus. (bestel deze topper hier)

Geef een reactie