
Kilo’s draaien ze bij Wagenaar van dit heerlijke product. Niet alleen om die verdraaid lekkere en wereldberoemde gebraden kipgehaktballetjes mee te maken, hoor.
Er kan zoveel meer met kipgehakt
Zo kun je kipgehakt als basis voor je pastasaus gebruiken, in je lasagne bijvoorbeeld.
En een ouderwets gehaktballetje uit het jus is toch onweerstaanbaar op een doordeweekse dag?!
DE POELIERS GEVEN ER EEN DRAAI AAN
De poeliers van Wagenaar maken kipgehakt van de kipboutfilet van de binnenscharrelkip. Kilo’s draaien ze erdoorheen.
Dit malse deel van de kip bevat een een klein vetje waardoor het gehakt extra lekker smeuïg blijft wanneer je het bakt, braadt of frituurt.
Kipgehakt wordt elke dag vers gedraaid. Zo is ie namelijk het lekkerst en jij kunt het rustig een dag in de koelkast laten voordat je het gebruikt.
Wil je eens wat anders zoals gehakt van kipfilet of van buitenscharrel- of biokipboutfilet? Dat kan, hoor.
Bestel tijdig (minimaal drie dagen vantevoren) en in hoeveelheden van meer dan 1 kilogram.
Wij draaien het vers voor je en portioneren het zodat je een deel in je vriezer kunt leggen. Lief, hè!
ALBONDIGAS OP JE TERRAS
Verlang jij ook zo naar een zomerse avond op je terras in de tuin of op je balkonnetje? Een glas ijskoude rosé, goed gezelschap ennn…
Tapas!
Albondigas, gehaktballetjes in tomatensaus, mogen niet ontbreken op een goedgevulde tapasplank of hapjesschaal.
Ze zijn supersimpel om te maken. En een gezellig klusje om bijvoorbeeld samen met je kinderen te doen.
Dit recept van albondigas van kipgehakt kun je prima aanpassen zodat het past in jouw eetstijl of dieet:
Wanneer je glutenvrij paneermeel gebruikt, passen deze heerlijke snackballetjes in een coeliaki-dieet.
De schepjes suiker kun je eenvoudig weglaten en vervangen voor een suikervrij alternatief.
Wanneer je wat grotere balletjes draait, is deze Spaanse klassieker een fantastisch hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst en salade of gegrilde groenten. Handig toch?
Heb je ook al zin gekregen om een draai te geven aan kipgehakt? Bekijk het recept hier:

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes van kipgehakt in pittige tomatensaus
Equipment
- braadpan
- mengkom of schaal
Ingredients
- 500 gram kipgehakt
- 5 eetlepels paneermeel eventueel glutenvrij
- 1 groot ei
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 50 cl gezeefde tomaten biologisch, uit blik
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels rode peper fijngehakt
- 1 mespuntje chilipoeder
- 2 theelepels suiker
- 5 slagen peper uit de pepermolen
- 10 slagen zeezout uit de zoutmolen
- 1 scheutje olijfolie om in te bakken
Instructions
Stap 1: Gehakt aanmaken
- Meng in een grote kom de kipgehakt met peper, zout, 1 theelepel rode peper, paneermeel, 1 theelepel oregano, de helft van de gesnipperde ui, de helft van de knoflook, chilipoeder en het ei
Stap 2: De balletjes
- Draai stevige, kleine gehaktballetjes ter grootte van een bitterbal
Stap 3: Het bakken
- Verhit de olie in een braadpan. Bak de balletjes goudbruin in 5 minutenHaal ze even uit de pan
Stap 4: De saus
- Voegde rest van de gesnipperde ui en knoflook toe aan het braadvochtSchep goed doorVoeg de gezeefde tomaten, oregano, suiker, 1 theelepel rode peper toe
Stap 5: En dan
- Leg de kipgehaktballetjes terug in de panGaar ze 8 minuten in de sausBreng de saus op smaak met wat extra peper en zout
Notes
Doe er geroosterde groenten, salade en rijst bij zodat je een superlekker, gezond maaltje op tafel kunt zetten.
Helemaal wanneer je glutenvrij paneermeel gebruikt.
Laat gerust de suiker in de saus weg als je een suikerarme leefstijl volgt. Eet lekker!