Your cart
Kipfilet van Gildehoen met limoen en rijstnoedels

Kipfilet van Gildehoen met limoen en rijstnoedels

18/01/2022
2 min read

Nou, dit bordje met lekkers kun je wel gebruiken in de saaiste tijd van het jaar.
Hiermee kom je in een vakantiestemming.

Dit heerlijke gerecht kun je goed voorbereiden door een dag van tevoren de kip te marineren zodat de smaken goed intrekken. Maar zelfs met een uurtje in de koelkast word de botermalse Gildehoen kipfilet nóg sappiger en smaakvoller.

Natuurlijk is ook dit gerecht met Gildehoen kip en rijstnoedels 100% glutenvrij en dus kan iedereen aan tafel moeiteloos mee-eten.
Wil je het nog gezonder, laat dan de rietsuiker in het gerecht achterwege en vervang die door rijpe mango. Fruit heeft ook natuurlijke suikers maar is niet bewerkt en dus een stuk beter voor je lijf.
Je weet niet wat je proeft!

kip met limoen en rijstnoedels

gebakken kipfilet in limoen, op glasnoedels geserveerd
Course diner, lunchgerecht
Cuisine Aziatische keuken
Servings 4

Ingredients
  

  • 400 gram gildehoen kipfilet in plaknes
  • 250 gram rijstnoedels/glasnoedels glutenvrij
  • 100 mililiter karnemelk
  • 2 stuks limoen
  • 1 stukje gember geraspt
  • 1 eetlepel (riet)suiker
  • 2 limoenblaadjes gekneusd
  • 1 stengel citroengras gespleten en in 2 stukken gesneden
  • 250 gram soepgroenten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel kerriepoeder ,laospoeder en komijnpoeder
  • 1 eetlepel azijn, sesamolie, zonnebloemolie en dunne ketjap
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel sesamzaadjes geroosterd

Instructions
 

  • rasp de limoenen en pers het sap eruit
  • marineer de kip in de karnemelk,limoensap- en rasp, suiker, gember, peper en zout ( naar smaak), limoenblaadjes en citroengras
  • laat een uurtje intrekken in de koelkast
  • Bak de Gildehoen kipfilet in 5 minuten een koekenpan goudbruin in zonnebloemolie
  • Zet de warmtebron op laagste stand en gaar de kipfilet met deksel op de pan in 20 minuten
  • Giet ondertussen kokend water over de rijstnoedels zodat deze helemaal onder het vocht staat en laat 2 minuten wellen
  • Giet af, spoel na met water zodat de noedels niet doorgaren
  • Bak in een grote wok de soepgroenten, knoflook en specerijen
  • breng op smaak met azijn, sambal, sesamolie en dunne ketjap
  • Snijd de kipfilet in grote blokjes
  • Verdeel de rijstnoedels over vier borden en leg de plakken kipfilet erop
  • strooi de sesamzaadjes over de kip

Notes

Dit gerecht is zo lekker licht, gezond en verfrissend en brengt je in vakantiestemming.
Dat heb je nodig in deze saaiste tijd van het jaar. Ik vind deze topper prima als lunch te maar ook als heerlijk als avondeten.
Zet een pot gemberthee en schenk deze erbij met een knipoog naar dryjanuary.
Wil je het nog frisser, maak dan een mocktail van bruiswater, een gembershotje en een kneepje limoensap. Wauw, wat een smaakexplosie!
Keyword gezond, gildehoen kipfilet, glutenvrij, licht, noedels