Your cart
Kip pilav met rijst

Kip pilav met rijst

05/07/2021
2 min read

Kip pilav. Ik denk dat iedereen dit eenpansgerecht wel kent. Omdat er een zoetje, wat pittigheid en kruidigheid in zit, is dit een op en top zomergerecht

Kip pilav komt oorspronkelijk uit Turkije en is decennia geleden al deze kant op komen waaien.
Door de ingrediënten die we bij Wagenaar in dit recept stoppen, is kip pilav extra gezond en ook nog eens glutenvrij.
Het is daarom een favoriet hapje bij zowel Patty als Joyce. Helemaal omdat we natuurlijk de Gildehoen kwaliteitskipfilet gebruiken voor deze zomertopper!

Kip pilav met rijst

Turks gerecht van Gildehoen kipfiletblokjes met abrikozen en rijst
Servings 4

Ingredients
  

  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 1 grote ui in blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 2 stuks paprika in blokjes
  • 500 ml kipbouillon kant-en-klaar bij Wagenaar
  • 150 gram gedroogde abrikozen in stukjes
  • 1 theelepel komijn
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructions
 

  • Bak de ui en knoflook in wat zonnebloemolie
  • Bak de kipfiletblokjes mee
  • Voeg de specerijen toe. Roer alles goed door elkaar
  • Doe de rijst erbij en bak 5 minuten mee
  • Voeg de bouillon toe
  • Doe de paprikablokjes en stukjes abrikoos erbij
  • Laat de kip pilav in 15 minuten gaar worden

Notes

Kip Pilav is van origine een Turks gerecht maar wordt in heel het Midden-Oosten gegeten.
Ook in Nederland is kip pilav al decennia lang een favoriet maaltje. Vaak worden perziken in blik gebruikt. Onze voorkeur gaat uit naar gedroogde abrikozen omdat deze  gezond, smaakvol en zonder smaak-en kleurstoffen zijn. 
Natuurlijk kun je nog wat extra groenten meestoven zoals courgette of sperziebonen. Zo maak je dit glutenvrije eenpansgerecht extra lekker en gezond.
Keyword abrikozen, Gildehoen, kipfilet, rijst