Your cart
Jan’s gerecht Kwartelpootjes met verse pasta

Jan’s gerecht Kwartelpootjes met verse pasta

02/02/2021
1 min read

  • Tijd: 75 minuten
  • Aantal personen: 2
  • Benodigdheden: Braadpan en pan om pasta te koken
  • Ingrediënten: zout en peper, boter, kopje koks room, kopje witte wijn, 2 appels en Pasta (100 gram per persoon)

Bereiding:

Stap 1:  haal de kwartelpootjes uit de koelkast en bestrooi deze met peper en zout.

Stap 2:Schil de appels en snijd deze in partjes.

Stap 3: neem een braadpan en doe daar boter in. Laat dit smelten en bak de kwartelpootjes om en om bruin. Haal de kwartelpootjes eruit en braad de appel partjes om en om aan. Voeg alles aan het braadvocht toe (kwartelpootjes en appelpartjes) en doe daar een kopje witte wijn en koksroom bij. Laat dit op een zacht vuurtje 1 uur sudderen met de deksel op de pan.

Stap 4: breng een pan met water aan de kook en kook de pasta.

Stap 5: maak met een vork een mooi bolletjes van de pasta en leg daarbij de kwartelpootjes en de appeltjes, strooi een beetje vocht over de pasta.

Tip: maak er een verse salade bij.

Eet smakelijk!