Posted inrecept
Hongaarse gevulde paprika’s met kipgehakt en rijst in tomatensaus

Paprika’s zijn niet alleen superlekker, ze zijn heel gezond en multi inzetbaar. Net als onze kipgehakt
COMBINEREN KUN JE LEREN
Tja, het combineren van die twee lekkernijen is dan zo gepiept natuurlijk!
Ons kipgehakt heeft precies de goede smeuïgheid en stevigheid om als vulling te gebruiken.
Dit 100%glutenvrije recept van Hongaars gevulde paprika’s met kipgehakt en rijst in tomatensaus
ON FIRE
Nu het mooie weer er gelukkig aan komt, steken we maar wat graag de BBQ aan.
De gevulde paprika’s kun je heel eenvoudig garen onder het deksel van jouw BBQ.
Je zult zien dat je gasten verrast zullen zijn met dit van origine Hongaarse gerecht!
Gevulde paprika’s
paprika's gevuld met kipgehakt, rijst in tomatensaus
Ingredients
- 4 stuks rode paprika's
- 500 gram kipgehakt
- 100 gram rijst ongekookt
- 100 ml water
- 1 ei
- peper en zout
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gepureerd
- 1 theelepel zoete paprikapoeder
- 1 mespuntje gerookte paprikapoeder
- 1 mespuntje chilipoeder
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 eetlepel suiker
- 1 scheutje olijfolie
Instructions
- Bak 1 gesnipperde ui in wat olijfolie in een braadpan
- bak daarna de helft van de geperste knoflook mee
- voeg de rijst en water toe (de rijst moet net onder water staan)
- laat met deksel op de pan meegaren
- giet over in een mengkom en laat de rijst afkoelen
- Bak ondertussen de tweede ui glazig in een grote kookpan
- voeg de rest van de knoflook , de tomaten, suiker paprika-en chilipoeder, peper en zout (naar smaak) toe en laat zachtjes pruttelen
- Meng gehakt, ei peper en zout met de gekookte rijst
- snijd het kapje van de paprika's en haal voorzichtig de zaadje en aadlijsten eruit met een klein scherp mesje
- vul de paprika's met het gehaktmengsel en doe het kapje er weer op
- zet de paprika's rechtop in de pan in de saus en vul aan met water zodat ze bijna helemaal onder het vocht staan
- breng aan de kook, zet de warmtebron laag en laat ze in 30 minuten helemaal gaar worden
Notes
Weet je wat zo leuk is? Je kunt de paprika’s ook op de BBQ garen. Je hebt dan wel een BBQ met deksel nodig. Het voordeel is dat ze dan een lekker rooksmaakje krijgen. De gaartijd is ook circa 30 minuutjes.
En ook dit gerecht is vanzelfsprekend 100 % glutenvrij dus iedereen kan lekker aanschuiven! Traditioneel eet je dit gerecht met brood. Rooster je (glutenvrije) brood met wat olie in de koekenpan of op de BBQ.
Een frisse salade smaakt er heerlijk bij. Hou het simpel: meng wat kropsla met olijfolie, een schepje honing, citroensap, olijfjes en zongedroogde tomaatjes. Voilà!
En ook dit gerecht is vanzelfsprekend 100 % glutenvrij dus iedereen kan lekker aanschuiven! Traditioneel eet je dit gerecht met brood. Rooster je (glutenvrije) brood met wat olie in de koekenpan of op de BBQ.
Een frisse salade smaakt er heerlijk bij. Hou het simpel: meng wat kropsla met olijfolie, een schepje honing, citroensap, olijfjes en zongedroogde tomaatjes. Voilà!