Your cart
Hongaars kippetje

Hongaars kippetje

22/02/2021
1 min read

Dit Hongaarse kipgerecht, ook wel Csirkepörkölt of kipgoulash maak ik van een Frans buitenscharrelkippetje.
wat een smaakvol stukje vlees: Stevig van structuur en superzacht van smaak.

NODIG

1 buitenscharrelkip in 4 stukken
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui in stukjes
2 teentjes knoflook fijngehakt
1  klein rood pepertje
2 rode paprika’s in blokjes
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
1 grote tomaat in blokjes
15 cl kippenbouillon
25 cl zure room

Bak de ui in wat olie en knoflook.
Voeg de tomatenpuree, en paprikapoeder toe.
Roer goed door en voeg dan  de kippenbouillon toe.
Breng aan de kook en doe de stukken kip erbij.
Schep goed om.
Doe de paprika, tomaat, rode peper en snuf zout erbij.
Laat het geheel 1,5 uur zachtjes pruttelen op een laag pitje.
Doe op het laatst de crème fraîche erbij en schep goed door.

Gebruikelijk is om dit heerlijke gerecht met spätzli te eten.
Maar elke ander fijne pasta of kruimige, gekookte aardappelen zijn er natuurlijk ook superlekker bij.