Your cart

Hollandse erwtensoep op basis van kippenvlees

Deze soep doet het geweldig als maaltijdsoep of lunchgerecht.
Maar ook als tussendoortje na een schaatstocht is ie subliem.

Ingrediënten

1 pak spliterwten
1 teen knoflook fijngesneden
1/2 dikke prei in ringetjes
1 grote ui  , ½ knolselderij, 1 grote aardappel en  1 kleine winterwortel  in kleine blokjes gesneden

750 gram kipkarbonade
1 kiprookworst in plakjes

2 bouillonblokjes
2 laurierblaadjes
zout en peper naar smaak
 water

Bereiding:

Zet in een pan  met 2 liter water op met de kipkarbonade, laurier, knoflook en ui. Trek er  in 1,5 uur een bouillon van..


Zet ondertussen een andere pan op met de spliterwten in 2 liter water. Laat 1 uur koken. Voeg de aardappel, knolselderij en wortel toe en laat nog 30 minuten koken.


Zeef de kipbouillon boven de andere pan met  gare groenten en spliterwten.
Haal de botjes uit de karbonaden en snijd het vlees in blokjes.
Doe deze bij de soep samen met de plakjes rookworst en de preiringetjes.
Laat nog 10 minuten pruttelen.