
Deze soep doet het geweldig als maaltijdsoep of lunchgerecht.
Maar ook als tussendoortje na een schaatstocht is ie subliem.
Ingrediënten
1 pak spliterwten
1 teen knoflook fijngesneden
1/2 dikke prei in ringetjes
1 grote ui , ½ knolselderij, 1 grote aardappel en 1 kleine winterwortel in kleine blokjes gesneden
750 gram kipkarbonade
1 kiprookworst in plakjes
2 bouillonblokjes
2 laurierblaadjes
zout en peper naar smaak
water
Bereiding:
Zet in een pan met 2 liter water op met de kipkarbonade, laurier, knoflook en ui. Trek er in 1,5 uur een bouillon van..
Zet ondertussen een andere pan op met de spliterwten in 2 liter water. Laat 1 uur koken. Voeg de aardappel, knolselderij en wortel toe en laat nog 30 minuten koken.
Zeef de kipbouillon boven de andere pan met gare groenten en spliterwten.
Haal de botjes uit de karbonaden en snijd het vlees in blokjes.
Doe deze bij de soep samen met de plakjes rookworst en de preiringetjes.
Laat nog 10 minuten pruttelen.