Your cart
Hertenboutsteaks met chimichurri

Hertenboutsteaks met chimichurri

05/10/2021
2 min read

hertenboutsteak chimichurri

Een stukje wild met een temperamentvol sausje
Course Hoofdgerecht
Cuisine Argentijns

Ingredients
  

voor de chimichurri

  • 1 eetlepel verse koriander
  • 2 grote tomaten in blokjes
  • 1 stukje rode peper fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 slagen grove peper uit de molen
  • zout naar smaak
  • 1 flinke scheut zonnebloemolie

2 steaks van de hertenbout van circa 150 gram per stuk

    Instructions
     

    • Besmeer het met olie en zout
    • Doe alle ingrediënten voor de chimichurri in de blender en maal het tot een homogene massa
    • Zet minstens 3 uur koud weg in de koelkast
    • Haal de steaks 1 uur vantevoren uit de koelkast
    • Smeer in met olie en zout
    • Gril het vlees op heel hoog vuur 3 minuten aan iedere kant in een grilpan of op de grilplaat
    • Bestrooi de steaks met zout en grove peper
    • Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie

    Notes

    Leg de hertenboutsteaks op voorverwarmde borden met een schepje chimichurri ernaast.
    Dit stukje vlees smaakt echt megalekker met frieten en een lik mayo. 
    Geef er een frisse tomatensalade bij als groente.
    Niet zo moeilijk om te maken, dit gerecht  en een voortreffelijke overgang  van de zomer naar het wildseizoen.
    Eet lekker!
    Keyword bbq, chimichurri, hertenbout, steak, wild

    Oh Wat houden we toch van het wildseizoen.
    Hertenboutsteaks…ze zijn er weer.
    En deze keer met een temperamentvol Argentijns sausje.
    Dat wordt knallen!

    Dit gedeelte van het hert, de hertenbout, leent zich uitstekend om mooie steaks van te snijden. Omdat het vlees zo mals is, hoef je het alleen maar even kort om en om te grillen of bakken.
    Zoals met elke steak, laat je het vlees na het bakken eerst even rusten voordat je het serveert. Zo kan de spanning van het vlees af en verdelen de sappen zich lekker door de steak heen. Kijk! Zo krijg je kwaliteit op tafel.
    Zeker wanneer je voor Wagenaar kiest. Want Wagenaar is al decennia lang specialist in wild.