Hertenboutsteaks met chimichurri

hertenboutsteak chimichurri
Een stukje wild met een temperamentvol sausje
Ingredients
voor de chimichurri
- 1 eetlepel verse koriander
- 2 grote tomaten in blokjes
- 1 stukje rode peper fijngehakt
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels rodewijnazijn
- 1 kleine rode ui gesnipperd
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 slagen grove peper uit de molen
- zout naar smaak
- 1 flinke scheut zonnebloemolie
2 steaks van de hertenbout van circa 150 gram per stuk
Instructions
- Besmeer het met olie en zout
- Doe alle ingrediënten voor de chimichurri in de blender en maal het tot een homogene massa
- Zet minstens 3 uur koud weg in de koelkast
- Haal de steaks 1 uur vantevoren uit de koelkast
- Smeer in met olie en zout
- Gril het vlees op heel hoog vuur 3 minuten aan iedere kant in een grilpan of op de grilplaat
- Bestrooi de steaks met zout en grove peper
- Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
Notes
Leg de hertenboutsteaks op voorverwarmde borden met een schepje chimichurri ernaast.
Dit stukje vlees smaakt echt megalekker met frieten en een lik mayo.
Geef er een frisse tomatensalade bij als groente. Niet zo moeilijk om te maken, dit gerecht en een voortreffelijke overgang van de zomer naar het wildseizoen.
Eet lekker!
Dit stukje vlees smaakt echt megalekker met frieten en een lik mayo.
Geef er een frisse tomatensalade bij als groente. Niet zo moeilijk om te maken, dit gerecht en een voortreffelijke overgang van de zomer naar het wildseizoen.
Eet lekker!

Oh Wat houden we toch van het wildseizoen.
Hertenboutsteaks…ze zijn er weer.
En deze keer met een temperamentvol Argentijns sausje.
Dat wordt knallen!
Dit gedeelte van het hert, de hertenbout, leent zich uitstekend om mooie steaks van te snijden. Omdat het vlees zo mals is, hoef je het alleen maar even kort om en om te grillen of bakken.
Zoals met elke steak, laat je het vlees na het bakken eerst even rusten voordat je het serveert. Zo kan de spanning van het vlees af en verdelen de sappen zich lekker door de steak heen. Kijk! Zo krijg je kwaliteit op tafel.
Zeker wanneer je voor Wagenaar kiest. Want Wagenaar is al decennia lang specialist in wild.