Your cart

Hertenboutrollade met gegrilde groenten in eigen jus

Nodig voor 4 personen
1 in wildkruiden gekruide hertenboutrollade van 1 kg
10 cl rode wijn
2 gesnipperde sjalotten
2 tenen knoflook fijngesneden
3 takjes tijm
2 grote zoete aardappelen, 1 aubergine, 1 rode paprika
en 1 courgette in grote blokjes gesneden
60 gram roomboter
5 eetlepels olijfolie
5 slagen grove peper en zeezout uit de molen

Leg de blokje zoete aardappel in een grote lage ovenschaal in een voorverwarmde oven en besprenkel royaal met olijfolie, wat zeezout, peper, takjes tijm en knoflook
Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden
Braad de rollade rondom aan in 5 minuten in een koekenpan
Haal uit de pan, bewaar het bakvocht
Plaats de rollade op een rek
Leg de overige groenten  met bij de zoete aardappelblokjes, schep door elkaar en plaats in de oven
Zet het rek met de rollade boven de schaal met groenten zodat de jus over de groenten druipt
Gaar de rollade en groenten nog 50 minuten.

Laat het vlees 5-10 minuten op een warme plek onder alufolie rusten.
Giet de jus af en bindt deze door er koude klontjes boter doorheen te kloppen.
Seveer de jus er apart bij.

Snijd de rollade in plakken van circa 1-2 cm (het liefst aan tafel voor een feestelijk effect) en leg deze op de schaal met groenten. Eet smakelijk!

Drink er een lekkere Bairrada Azul Portugal van inheemse Portugese druiven bij, een uitdagende combi voor een perfect prijsje (7,80)