Your cart

GEVULDE EITJES

23/03/2022
2 min read

Wie kent ze nou niet? Deze smulhapjes zijn toch niet weg te denken bij een gezellige verjaardag, een familieborrel of een ouderwets klaverjasavondje?

Gevulde eitjes

Nanja Pol
Gevulde eitjes: ouderwets lekker bij de borrel of brunch
Course borrelhapje, brunch, feestgerecht, Snack
Cuisine Hollandse keuken
Servings 20 stuks

Ingredients
  

  • 10 stuks eieren L (groot)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel bieslook fijngehakt
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel paprika pikant
  • 5 slagen zeezout uit de molen
  • 5 slagen peper uit de molen

Instructions
 

  • kook de eieren hard in 9 minuten
  • spoel ze koud af, pel, snijd doormidden en haal de dooiers er met een lepel uit
  • Meng de dooiers met de mayo, peper en zout, kerrie, paprika en crème fraîche
  • Doe de vulling in een spuitzak met een kartelspuitmondje
  • Spuit de halve eitjes netjes op
  • Garneer ze eventueel met sprietjes bieslook of een toefje peterselie

Notes

Een 100% glutenvrij hapje dat het al járen goed doet op feestjes, borrels of als bijgerecht bij lunch of brunch.
Ouderwets genieten,dus!
Keyword 100% glutenvrij, borrelhapje, eieren, Hollands, jaren 80, retro, snack