Your cart
Gevulde aubergine met kipgehakt en walnoten

Gevulde aubergine met kipgehakt en walnoten

30/08/2022
2 min read

In dit gerecht proef je de nazomer. Aubergine laat zich goed combineren met kipgehakt, walnoten en andere Mediterraanse ingrediënten…

Een gerecht als dit, is niet alleen 100% glutenvrij maar ook heerlijk gezond. Het is natuurlijk niet voor niets dat ze in de landen rondom de Middellandse Zee zo graag verse producten gebruiken. Ja, daar kunnen ze er wat van!

De gevulde aubergines zijn superlekker als ovengerecht of op de bbq. Het kan allemaal.
Eet er lekker rijst, (glutenvrij) brood of toast bij.
En vergeet die goddelijke rosé van Edith niet mee te nemen uit onze winkel!

Gevulde aubergine met kipgehakt

Nanja Pol
Een gezond, lekker en glutenvrij recept voor in de oven of op de bbq
Course bbq gerecht, glutenvrij, hoofdgerecht gevogelte
Cuisine Mediterraans
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 200 gram kipgehakt
  • 1 aubergine
  • 1 ui in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 bolletje mozzarella in blokjes
  • 50 gram walnoten gehakt
  • 3 scheutjes olijfolie
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 1 handje rucola

Instructions
 

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Snijd de aubergine overlangs door en schraap het vruchtvlees eruit
  • Bak de ui met knoflook en kipgehakt met een scheutje olijfolie in de koekenpan gaar
  • Voeg het auberginevlees, de tomaat en de Italiaanse kruiden toe en bak mee
  • Schep de walnoten erdoorheen
  • Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en strooi de mozzarella erover
  • Leg de gevulde aubergines in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bak in 30-40 minuten gaar
  • Strooi de parmezaanse kaas en de rucola erop en giet er als laatste nog een scheutje olijfolie overheen

Notes

Dit smaakvolle, Mediterraanse gerecht kun je als hoofdgerecht met rijst of brood eten.
Maar ook kun je de gevulde aubergines in aluminiumfolie op de bbq gaar grillen.
Drink er een goed gekoelde Siciliaanse rosé bij. Edith vertelt je graag waarom deze wijn er zo lekker bij past.
Keyword 100% glutenvrij, bbq, gevulde aubergine, kipgehakt