Your cart

Gestoofd hertenvlees met tutti frutti en cranberrysaus

NODIG:

800 gram hertenvlees in blokjes gesneden
1 grote ui, 1 en 1 winterwortel in blokjes
1 plak ontbijtkoek in blokjes
200 gram tutti frutti in fijne stukjes gehakt
1 kaki (sharonfruit) in blokjes of 1 geschilde, stevige handpeer in blokjes
2 blaadjes laurier, 3 jeneverbesjes, 3 kruidnageltjes, 1 theelepel nootmuskaat
peper en zout
1 potje wildfond, 5 cl rode wijn
60 gram roomboter

1 zakje cranberries
3 eetlepels bruine suiker
mespuntje zout
10 cl water
1 blaadje laurier, 1 theelepel kaneel, 1 steranijs

HOE MAAK JE HET?

Braad het vlees in roomboter in een braadpan
Bak de blokjes ui en alle specerijen en kruiden mee
Roer de wijn erdoorheen en laat achtjes het vocht inkoken
Zet de warmtebron laag
Voeg de tutti frutti, de kakiblokjes en de bouillon toe
Stoof het geheel met deksel op de pan op laag vuur 1,5 uur.
Schep de ontbijtkoek erdoorheen en stoof dat 5 minuten mee
om de jus te binden zodat er een saus ontstaat

Zet ondertussen de cranberries met water op
Voeg de specerijen, suiker en zout toe
Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen

Schep het stoofgerecht in een schaal.
Doe er wat van de cranberrysaus erbovenop
Serveer de rest van de saus in een bakje ernaast De L’appassione Sartori de Verona 2017 (€11,90 per fles) gaat verrukkelijk bij dit feestelijke gerecht.
Je proeft de passie van de wijnmaker. De blend van Corvina Veronese, Corvino, Merlot en Cabernet Sauvignon geven de wijn een vol, complex en een beetje spannend karakter waardoor deze het volle van het hertenvlees, het intense van de specerijen en het zoet van het fruit aankan.

Eet smakelijk!