Your cart
GANZENBORD

GANZENBORD

12/04/2021
2 min read

Heb je restjes over van de hele gebraden tamme gans. Dan kan het spel nu écht beginnen!

Zo kun je van het karkas (de botjes) een fantastische bouillon trekken. En met die gevogeltebouillon kun je een lekker krachtige soep maken.

PULLED GOOSE PEKING STYLE

Heb je nog vlees over? Wat een geluk!
Pluk het vlees helemaal fijn met 2 vorken
Meng met hoisinsaus, honing, en chilisaus
Met de pulled goose kun je heerlijke Peking Goose flensjes maken.
Vul pannenkoekjes met dungesneden lenteui, reepjes komkommer en een dun laagje hoisinsaus
Rol ze op
En voilà, je hebt een fantastische snack of voorgerecht!

OUD-HOLLANDSE GANZENKROKETJES

De bouillon kun je voor de ragoût gebruiken waarmee je Oud-Hollandsche ganzenkroketjes maakt:

Nodig voor de ragoût

40 gram roomboter
50 gram bloem
2,5 dl bouillon (van gans of kip)
3 cl room
1 eidooier
150 gram geplukt ganzenvlees
1,5 blaadje gelatine
peper en zout
2 eetlepels mosterd
sap van een ½ citroen
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 mespunt nootmuskaat

Nodig om te paneren en bakken

3 eiwitten losgeklopt, bloem en grove paneermeel
Zonnebloemolie om te frituren

ZO SPEEL JE HET SPEL:

Maak een dikke ragoût :

Smelt de boter
Voeg de bloem toe
Laat het in 4 minuten garen
Schenk de koude bouillon erop
Roer glad
Doe de geweekte gelatineblaadjes erbij
Klop eidooier met room en voeg toe
Haal van het vuur


EN DAN:

Voeg het geplukte vlees, kruiden, mosterd en citroensap toe.
Breng het geheel op smaak met peper, zout en peper
Zet afgedekt weg in de koelkast en laat 1 dag opstijven

Schep met 2 lepels hoopjes van de ragoût
Vorm deze tot kroketjes

Haal ze eerst door de bloem
Vervolgens haal je ze stuk voor stuk eerst door losgeklopt eiwit en dan door grof paneermeel

Bak ze in 2-3 minuten in de frituurpan (of een diepe hapjespan gevuld met zonnebloem)olie)