Your cart
Fazantfilet in bladerdeeg

Fazantfilet in bladerdeeg

30/11/2020
2 min read

Dit heerlijke gerecht is echt heel feestelijk met de kerstbrunch of kerstdiner.
Wil je het als tussengerecht serveren, dan is een ½ fazantfilet per persoon voldoende.

Nodig voor vier personen:

8 plakjes bladerdeeg
1 handje bloem
4 fazantfilets
peper en zout
30 gram roomboter
1 losgeklopt ei
1 bak verse cranberrysaus uit het verskoelvak van Wagenaar

Leg de plakjes bladerdeeg op je schone aanrecht en laat ze ontdooien.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Bestrooi de fazantfilets met peper en zout.
Bak ze  kort op kleur, om en om in roomboter in een koekenpan.
Haal ze uit de pan en bewaar het bakvocht.
Leg 2 bladerdeegvellen op elkaar, strooi wat bloem erop en rol ze uit. Niet te dun, het deeg mag niet scheuren.
Houd van iedere grote plak een reep van circa 10×3 cm achter.
Leg op iedere plak een filet, vouw dicht.
Maak het deegpakje dicht door met een vork de randen dicht te duwen zodat er een kartelrandje ontstaat.
Maak van de achtergebleven deegrepen een figuurtje (strik, kerstster, sneeuwpoppetje) en leg die op het deeg.
Bestrijk de pakketjes aan de bovenkant met losgeklopt ei.
Plaats ze op een bakmatje of bakpapier op een platte schaal.
Bak ze af in 20-25 minuten in de oven.

Meng de cranberrysaus door het braadvocht en warm even door en serveer deze er apart bij.
Wil je een upgrade voor deze culinaire kerstkanjer? Omwikkel de fazantfilet na het aanbakken met plakjes wildzwijncoppa en doe dan wat goed uitgelekte zuurkool in het pakketje.
Bak het daarna op dezelfde wijze in de oven.

Drink er een witte Côtes-Du-Rhône Priers de St.-Julien bij. Deze wijn van de grenache blanc, clairette blanc, viognier en rousanne is een compliment voor het gerecht.