Your cart
Courgette- en auberginegerecht met cashewnoten en kalkoenreepjes

Courgette- en auberginegerecht met cashewnoten en kalkoenreepjes

07/03/2022
2 min read

courgette-en auberginegerecht met cashewnoten en kalkoenreepjes

Nanja Pol
Oosters gerecht met kalkoen en groenten
Course hoofdgerecht gevogelte
Servings 4

Ingredients
  

  • 400 gram kalkoendijfilet zonder bot, in dunne reepjes
  • 1 stuks courgette in blokjes
  • 1 stuks aubergine in blokjes
  • 1 grote ui in blokjes
  • 1 teen knoflook fijngesnipperd
  • 2 stengels lenteui in dunne ringetjes
  • 1 blokje gember geschild, fijngehakt
  • 1 cm rode peper in fijne ringetjes
  • 75 gram cashewnoten ongezouten
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 2 scheutjes zonnebloemolie
  • 1 scheutje sesamolie
  • 1 eetlepel oestersaus (glutenvrij)
  • 1 eetlepel zoute ketjap (glutenvrij)

Instructions
 

  • bak eerst de blokjes ui en dan de knoflook glazig in een scheutje zonnebloemolie in een braadpan
  • doe de gember, rode peper en cashewnoten bij de ui en knoflook in de braadpan en bak deze 1 minuutje mee
  • voeg daar de aubergine, courgette en gember aan toe en stoof 5 minuten op laag vuur
  • doe de bruine suiker, sesamolie, oestersaus en ketjap erbij en laat het geheel 10 minuten inkoken totdat er een glanzende groentesaus ontstaat
  • wok de kalkoenreepjes in een andere pan in een scheutje zonnebloemolie op hoog vuur in circa 6 minuten gaar
  • Roer de gare kalkoenreepjes door de groentesaus en laat nog 2 minuten op het vuur

Notes

Dit Oosterse gerecht smaakt heerlijk met een kommetje rijst.
Dat het supergezond, licht verteerbaar én 100% glutenvrij is, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Zo zie je maar dat gezond en lekker hand in hand gaan. En daar doen we het voor bij Wagenaar!
Keyword 100% glutenvrij, kalkoen, oosters

Kalkoen, groenten en noten, wat een combinatie! Zeker met het Oosterse tintje dat er in dit gerecht zit

Kalkoenvlees laat zich geweldig matchen met groenten. De cashewnoten geven een extra bite aan dit fluweelzachte groentegerecht. En als je dan ook nog wat Oosterse ingrediënten in de pan laat glijden, is de smaak werkelijk volmaakt.
Natuurlijk is deze lichtverteerbare, gezonde creatie die je in een ruim een half uurtje op tafel zet, 100% glutenvrij. Dat vinden we bij Wagenaar de gewoonste zaak van de wereld en tegelijkertijd heel waardevol.